Boraink
EGRI BIKAVÉR SUPERIOR 2016

Szüret: 2016. október 10. egyben szüretelve
Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc
Dűlő: Pajados dűlő
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Borkészítés: Irányított erjesztés acél tartályban, 30°C-on, napi két körfejtéssel. A fajták egyben kerültek feldolgozásra. Érlelés tölgyfahordókban, 16 hónapig.
Borleírás: Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel.
Technikai adatok: Alkohol: 13,0 %vol; Cukor: 1,3 g/l; T. sav: 5,1 g/l; Extrakt: 28,3 g/l
Ételpárosítás: Tartalmasabb, fűszeres húsételek, sültek, magyaros fogások, vadból készült ételek
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 16-17 oC
Díjak: Challenge International du Vin 2019 - ARANY; Synvino Országos Borverseny 2019 - ARANY; Egri Borvidéki Borverseny 2019 - ARANY
DELELŐ CUVÉE SUPERIOR 2016

Szüret: 2016. október
Szőlőfajták: 60% Cabernet Sauvignon, 10% Zweigelt, 30% Merlot
Dűlők: Pajados, Síkhegy, Öreghegy, Kutyahegy
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Borkészítés: Irányított erjesztés acéltartályokban 30°C-on, napi két körfejtéssel. A Cabernet Sauvignon 225 literes új magyar tölgyfahordókban érlelődött 14 hónapig, a Merlot és a Zweigelt kizárólag acéltartályban volt a gyümölcsös jegyek megőrzése miatt.
Borleírás: A Cabernet Sauvignon feszes, és nemes alapokat biztosít, amelyet a Merlot bársonyossága, és a Zweiget gyümölcsös fűszeressége tesz harmonikusság és komplexé. Határozott tanninok, erdei bogyósgyümölcsök, valamint elegáns vaníliásság jellemzi az ízvilágát, és ezt a bor lecsengésében is hosszan élvezhetjük.
Technikai adatok: Alkohol: 13,0 %vol; Cukor: 1,1 g/l; T. sav: 5,0 g/l; Extrakt: 25,9 g/l
Ételpárosítás: Tartalmasabb, fűszeres húsételek, sültek, magyaros fogások, étcsokoládés desszertek
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 15-16 oC
Díjak: Országos Borverseny, 2019 - ARANY; Egri Borvidéki Borverseny, 2019 - ARANY Borkiválóság, 2018; Synvino Országos Borverseny, 2018 - ARANY
EGRI KÉKFRANKOS 2015

Szüret: 2015. szeptember
Szőlőfajta: 100% Kékfrankos
Dűlők: Egri és ostorosi területek
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Borkészítés: Irányított erjesztés acéltartályokban 30°C-on, maceráció körfejtéssel naponta kétszer. Érlelés fahordókban, 12 hónapig. A tétel hordóválogatás, a két-két legszebb, legkomplexebb fejlődést mutató 5 hl-es és 20 hl-es hordó került összeházasításra.
Borleírás: Gazdag meggyes, gyümölcsös ízvilág, finom rózsaborsos - fűszeres jegyekkel, csipetnyi étcsokoládéval. Élénk, lendületes bor, visszafogott, integrált tanninokkal, és feszes, harmonikus savakkal, épp ezért nagyon sokoldalúan párosítható különböző fogásokkal.
Technikai adatok: Alkohol: 13,0 %vol; Cukor: 1,4 g/l; T.sav: 5,1 g/l; Extrakt: 28 g/l
Ételpárosítás: Magyaros fogások, könnyedebb sültek, grillezett zöldségek
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 14-16 oC
Díjak: Egri Borvidéki Borverseny 2017 - ARANY; Nemzeti Borkiválóság 2017; Challenge du Vin 2018 - BRONZ; Egri Borvidéki Borverseny 2018 - EZÜST; TOP Kékfrankos Borkiválóság 2018